Andrian Candu: PD examinează posibilitatea creării unei coaliții în viitorul Parlament doar cu blocul format ACUM

  • 12 Decembrie 2018 20:31
Andrian Candu: PD examinează posibilitatea creării unei coaliții în viitorul Parlament doar cu blocul format ACUM

Partidul Democrat (PDM) examinează posibilitatea creării unei coaliții după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 doar cu deputații blocului electoral ACUM, din care fac parte Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a comunicat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Parlamentului, vicepreședintele PDM, Andrian Candu, care a subliniat că aceasta este unica formațiune politică cu care democrații au același scop - integrarea europeană.

"Nu văd cum am putea face coaliție cu Partidul Socialiștilor (PSRM), deoarece avem viziuni absolut diferite în privința la ce e mai bine pentru țară", a spus el.

Liderii Platformei DA și PAS au declarat de mai mule ori că nu vor face coaliție cu PDM. De asemenea, ei afirmă că PDM și PSRM s-au înțeles să formeze majoritatea de guvernare.

Președintele Igor Dodon, care este liderul neoficial al socialiștilor, a declarat că PSRM intenționează să obțină majoritatea mandatelor în urma alegerilor, dar examinează posibilitatea de a atrage deputați independenți în formarea majorității parlamentare. PSRM respinge categoric ideea de a crea o coaliție cu alte partide.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău