Andrian Candu: ONG-ul în care sunt plasați cei doi moldoveni eliberați din Afganistan aparține lui Ceaika, iar Igor Dodon își face PR pe seama lor

  • 12 Februarie 2019 18:12
Andrian Candu: ONG-ul în care sunt plasați cei doi moldoveni eliberați din Afganistan aparține lui Ceaika, iar Igor Dodon își face PR pe seama lor

Președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că ONG-ul în care sunt plasați cei doi piloți moldoveni eliberați din prizonierat în Afganistan ar aparține lui Ceaika. (n.r. businessmanul Igor Ceaika, fiul procurorului general al Federației Ruse, apare în spotul video de la eliberarea piloților, publicat de Igor Dodon).

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Andrian Candu, a scris că situația celor doi moldoveni devine tot mai îngrijorătoare. El îl acuză pe președintele Igor Dodon că și-ar face PR pe seama acestor persoane.

„Este incredibil că echipa autorităților Republicii Moldova nu are acces la cetățenii ei, este plimbată dintr-o parte în alta, de parcă se așteaptă să vina "salvatorul" ca să-i ia pe ostatici(...) Pentru că tot ce vedem este o acțiune de imagine a cetățeanului Igor Dodon pe care nu-l pot numi președinte. Acest om trebuie să plece mâine pe două zile la plimbare în Germania, iar celor de la Moscova li s-a spus să-i țină pe compatrioții noștri acolo, până își termina Dodon promenada prin Europa, ca să poată veni după ei, secondat de camere de luat vederi, să se filmeze cu ostaticii, să-i pună să facă declarații despre rolul lui de „erou salvator”. Iată care este scenariul!”, scrie Andrian Candu pe pagina sa de Facebook.

În această seară, diplomația de la Chișinău a anunțat într-un comunicat de presă că nu are deocamdată acces la cetățenii moldoveni eliberați din Afganistan.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău