Andrian Candu | Îi cerem lui Igor Dodon să solicite „ferm și răspicat” Moscovei retragerea imediată a trupelor ruse din stânga Nistrului

  • 01 Martie 2020 14:16
Andrian Candu | Îi cerem lui Igor Dodon să solicite „ferm și răspicat” Moscovei retragerea imediată a trupelor ruse din stânga Nistrului

Liderul grupului „Pro-Moldova”, format din cei șase deputați care au părăsit PD, Andrian Candu i-a solicitat președintelui Igor Dodon să ceară Federației Ruse retragerea imediată a trupeilor ruse din stânga Nistrului.

„Probabil, mâine, cei trei conducători ai țării vor bifa o nouă întâlnire de luni dimineața la Președinție, fără a discuta mare lucru, ca de obicei. Igor Dodon are însă ocazia de a dovedi că este demn să dețină funcția de președinte al Republicii Moldova. Îi cerem președintelui Dodon, care, potrivit Constituției, este garantul integrității teritoriale a statului, să solicite ferm și răspicat Federației Ruse să-și retragă imediat armata și munițiile din stânga Nistrului, care staționează ilegal pe teritoriul Republicii Moldova deja de 28 de ani! Cu regret, în patru ani de mandat nu a făcut-o nici o dată”, a spus Andrian Candu. 

Ainti că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi a declarat că armata rusă a intervenit pentru a opri vărsările de sânge în războiul de pe Nistru. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău