Andrian Candu: E prerogativa breslei judecătorești să-i găsească succesor lui Panțâru, la Curtea Constituțională

  • 02 Februarie 2018 17:40
Andrian Candu: E prerogativa breslei judecătorești să-i găsească succesor lui Panțâru, la Curtea Constituțională

„Speculații” și „teorii conspirative”. Astfel a comentat președintele Parlamentului Andrian Candu afirmațiile că demisia lui Tudor Panțâru din funcția de președinte al Curții Constituționale ar avea vreo legătură cu decizia prin care s-a respins cererea liberalilor de a verifica constituționalitatea sistemului mixt de vot sau că astfel se eliberează fotoliul pentru „omul lui Plahotniuc”, Mihai Poalelungi.

Este prerogativa breslei judecătorești să-i găsească un succesor lui Tudor Panțâru, iar legislativul nu va interveni, a spus Andrian Candu, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, vineri, după o ședință cu șefii comisiilor parlamentare, transmite IPN. 

Răspunzând la o altă întrebare, șeful legislativului a declarat că va participa la ședința Consiliului Suprem de Securitate, pe care președintele Igor Dodon a spus că o va convoca pentru a condamna declarațiile de unire cu România semnate de câteva localități din Moldova. Personal însă are dubii privind oportunitatea convocării Consiliului pe acest subiect. „Personal, nu cred că chestiuni simbolice trebuie discutate la Consiliul de Securitate. Sunt multe alte subiecte stringente”, a spus Andrian Candu.

Cât privește acuzațiile liberal-democraților că Valeriu Ghilețchi a fost ales vicepreședinte al Parlamentului cu mai puține voturi decât s-a declarat și decât trebuia, Andrian Candu a spus că acest demers „seamănă foarte mult cu o răfuială” între foști colegi de partid, iar PLDM nu are decât să urmeze procedura oficială de revocare.

Întrebat când va fi publicat integral cel de-al doilea raport Kroll, președintele Parlamentului a spus că Banca Națională, nu Andrian Candu, trebuie să răspundă la această întrebare.

Ședința cu șefii comisiilor parlamentare precedă startul de săptămâna viitoare a sesiunii de primăvară-vară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău