Andrian Candu critică faptul că eliberarea celor doi ostatici în Afganistan este folosit în scop electoral de către Igor Dodon

  • 11 Februarie 2019 14:06
Andrian Candu critică faptul că eliberarea celor doi ostatici în Afganistan este folosit în scop electoral de către Igor Dodon

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a criticat faptul că acest caz este folosit în scop electoral de către Igor Dodon.

El a declarat, într-un mesaj video postat pe pagina sa de facebook, că autoritățile de la Chișinău au lucrat mai mult timp la acest caz și că cineva a intervenit în ultimul moment, astfel încât cetățenii moldoveni au ajuns la Moscova, unde „sunt ținuți ostatici electorali”.

Andrian Candu a sugerat că cei doi cetățeni ar fi la Moscova de trei luni de zile. El a atras atenția că astfel de acțiuni sunt ilegale.

Astăzi, 11 februarie, într-o conferință de presă, Igor Dodon a anunțat că cei doi cetățeni moldoveni care au fost capturați de talibani în Afganistan în anul 2015, au fost eliberați din prizonierat. El a declarat că această acțiune a fost posibilă grație Federației Ruse. Potrivit lui Igor Dodon, cei doi piloți se află într-un spital din Moscova și urmează să ajungă în Republica Moldova în decurs de o săptămână.

Anterior, liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, declara pentru mass-media de la Chișinău că cei doi piloți vor fi eliberați înainte de alegerile parlamentare, pentru a oferi un plus de imagine.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău