Andrian Candu: Coaliția PSRM-PDM va duce la dispariția PDM de pe arena politică

  • 05 Martie 2020 08:14
Andrian Candu: Coaliția PSRM-PDM va duce la dispariția PDM de pe arena politică

Coaliția de guvernare dintre Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Democrat din Moldova va duce, cel mai probabil, la dispariția celui din urmă. Potrivit fostului vicepreședinte al PDM Andrian Candu, formațiunea va pierde din identitatea europeană ceea ce va genera dispariția de pe arena politică din Moldova, informează IPN.

„PDM are la ora actuală unele instrumente administrative: raioanele, primarii, consilierii. PSRM se asigură în felul acesta de suportul PDM și una din condițiile coaliției este ca PDM să nu aibă candidat la prezidențiale și să-l susțină pe președintele Igor Dodon, astfel asigurându-i câștig din primul tur. Dacă PDM va proceda așa, acest partid va dispărea de pe arena politica”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de al postul de televiziune Jurnal TV.

În urma deciziei PDM de a începe negocierile pentru o eventuală coaliție de guvernare cu PSRM, Andrian Candu afirmă că mai mulți deputați, dar și membri de partid nu sunt de acord cu această decizie.

„Mulți dintre ei nu se simt bine și nu se vor simți bine în perspectiva activității într-o guvernare împreună cu PSRM. Mulți dintre ei nu-și văd propria perspectivă într-un partid care va cădea sub pragul electoral. În PDM sunt încă vreo zece deputați care nu se simt în apele lor în urma deciziei de astăzi”, a precizat fostul președinte al Parlamentului.

Întrebat cine sunt persoanele din PDM care-și doresc o coaliție cu PSRM, Andrian Candu și-a plasat foștii colegi în câteva categorii.

„Sunt oameni care întotdeauna merg la putere, unde-i puterea acolo sunt și ei. Cu tot respectul pentru președintele de onoare, îl pun aici pe domnul Diacov și nu în sensul negativ. Categoria oamenilor care au interese economice și de afaceri, aici e vorba de domnul Nichiforciuc. Aceste interese economice, consideră ei, fie vor deveni mai profitabile, fie vor fi păstrate, vor fi menținute în tot ceea ce înseamnă axa de guvernare și sunt ceilalți, care, probabil, firesc sunt împotriva unei astfel de coaliții, dar datorită unui context trebuie să aplece capul și să meargă în aceasta coaliție”, a menționat Andrian Candu.

PSRM și PDM au anunțat despre inițierea discuțiilor privind constituirea coaliției de guvernare.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău