Andrian Candu a vorbit la ONU despre siguranța rutieră în R.Moldova, dar nu a spus nimic despre starea drumurilor

  • 13 Aprilie 2018 13:13
Andrian Candu a vorbit la ONU despre siguranța rutieră în R.Moldova, dar nu a spus nimic despre starea drumurilor

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a vorbit, la tribuna ONU, în cadrul Reuniunii Adunării Generale a ONU privind siguranța rutieră, despre măsurile întreprinse pentru a reduce numărul victimelor în trafic, precum și despre importanța măsurilor de prevenire inclusiv prin instrumente legislative și standarde în infrastructura rutieră și educație.

Potrivit infotag.md, Andrian Candu a declarat, ieri, că R. Moldova conștientizează complexitatea asigurării siguranței rutiere în toată ei și depune toate eforturile pentru realizarea acestui scop. 

„Numărul victimelor accidentelor rutiere poate fi scăzut și familii intacte așteptate acasă dacă vom ține cont de noile cerințe ale siguranței rutiere, proiectele de infrastructură, dar și educația corectă a tuturor participanților la trafic - de la persoanele care conduc auto, la copii, fiecare necesită o bună cunoaștere a regulilor și obligativitatea respectării lor. Astfel, vom putea diminua cazuri fatale și accidente rutiere ce ne afectează zilnic. Parlamentul, Guvernul și societatea civilă vor continua eforturi conjugate, împreună cu partenerii internaționali pentru asigurarea unei infrastructuri rutiere sigure și pentru creșterea siguranței oamenilor", a spus speakerul.

Andrian Candu a vorbit despre Programul „Drumuri bune pentru Moldova" sau despre campania de informare „În brațe nu-i în siguranță", însă nu a menționat nimic despre starea drumurilor din R.Moldova.

În cadrul vizitei în SUA timp de o săptămână, Candu se va întâlni cu secretarul general adjunct ONU, Amina Mohammed, va participa la conferința parlamentară globală a Rețelei parlamentare a Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional, la Washington. Speakerul va avea întrevederi la Congresul SUA, USAID, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și US Treasury (ministerul finanțelor SUA) și la Departamentul de Stat SUA.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
32
Cer senin
Umiditate:21 %
Vint:3,1 m/s
Thu
25
Fri
26
Sat
24
Sun
23
Mon
22

Curs oficial BNM 06 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6895 0.0996
USD 16.6380 -0.0052
RON 4.0732 0.0218
UAH 0.6012 0.0020
RUB 0.2277 0.0022
Arhivă Radio Chișinău