Andrian Candu a cerut Comisiei de profil să caute candidați la funcția de președinte al Curții de Conturi

  • 24 Ianuarie 2019 11:05
Andrian Candu a cerut Comisiei de profil să caute candidați la funcția de președinte al Curții de Conturi

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat că a solicitat Comisiei economie, buget și finanțe să organizeze concurs public pentru identificarea candidaților la funcția de Președinte al Curții de Conturi. 

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, Andrian Candu a făcut anunțul în cadrul unei întrevederi, care a avut loc astăzi, cu actualul președinte al Curții, Veaceaslav Untila, unul din cei patru candidați pentru funcția de Director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Andrian Candu l-a felicitat pe Veaceaslav Untila cu ocazia promovării concursului și i-a mulțumit pentru activitatea desfășurată în calitate de președinte al Curții de Conturi. 

Conform legii, candidații selectați în urma concursului vor fi propuși plenului Parlamentului pentru numirea în funcția de director al Consiliului de administrație al ANRE. Totodată, deputații, la propunerea Președintelui Parlamentului, vor învesti în funcția de director general unul dintre directorii Consiliului de Administrație aflați în exercițiu sau selectați prin concurs. 

Candidații care au obținut cel mai mare punctaj în concursul desfășurat pentru funcțiile vacante de Director al Consiliului de administrație al ANRE sunt Ștefan Creangă, Veaceslav Untila, Octavian Calmîc și Eugen Carpov.

Cele 5 funcții de director au devenit vacante după ce oficialii și-au prezentat demisia la sfârșitul anului trecut. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău