Andrian Candu: ”Unirea se face prin proiecte de infrastructură”

  • 14 Septembrie 2015 08:45
Andrian Candu: ”Unirea se face prin proiecte de infrastructură”

Demisiile cerute de protestatari ar duce țara într-o criză politică și economică profundă, a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei emisiuni televizate, transite IPN.

„Dacă săptămâna trecută aveau niște revendicări rezonabile, acum cerințele lor au devenit radicale, vor demisii în lanț. Acest Guvern activează de doar 45 de zile și n-a reușit să le facă pe toate”, a declarat președintele Parlamentului. Totodată el a accentuat vizita apropiată a reprezentanților FMI la Chișinău, care urmează să discute cu Guvernul mai multe reforme. ”FMI nu poate veni să discute cu un guvern provizoriu sau cu niște miniștri interimari”, a subliniat Andrian Candu.

Referindu-se la demersul unioniștilor, precum că unica soluție pentru R. Moldova ar fi unirea cu România, Andrian Candu a spus că „unirea nu se face în stradă, dar prin proiecte de infrastructură. Dacă și-ar dori guvernele din cele două țări, apoi ambele ar deveni atât de dependente una de alta că oamenii la un moment dat nici nu și-ar da seama cum s-a întâmplat”.

Anterior, și președintele Nicolae Timofi și premierul Valeriu Streleț au declarat că nu își vor da demisia, deoarece aceasta ar aprofunda criza politică și economică prin care trece Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău