Andrei Năstase a anunțat că a primit mandatul pentru a candida la funcția de președinte

  • 01 Martie 2020 12:07
Andrei Năstase a anunțat că a primit mandatul pentru a candida la funcția de președinte

Andrei Năstase va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă. El a anunțat astăzi după Consiliul Național Politic al Platformei Demnitate și Adevăr și că a primit mandatul  de a candida pentru funcția de președinte al R. Moldova.

„Recuperarea președinției R. Moldova este doar un mijloc prin care dorim să ne atingem obiectivele supreme – creșterea calității vieții oamenilor, eradicarea corupției, stat de drept și justiție independentă, reîntregirea familiilor aici acasă, integrare europeană pentru R. Moldova”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă, după Consiliul Național Politic al Platformei DA. „Oamenii au nevoie de un președinte care nu minte și care nu transformă întreagă țară într-o anexă a setului său de interese economice și oligarhice”. Andrei Năstase a mai îndemnat partidele proeuropene să susțină candidatura lui Grigore Cobzac la alegerile parlamentare în circumscripția Hâncești, care vor avea loc peste două săptămâni.

În cadrul aceleași conferințe, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari a adăugat că s-a încercat, timp de 4 luni, identificarea unui candidat apartinic la prezidențiale, dar nu s-a reușit.

Vicepreședintele PPDA Igor Munteanu a anunțat că decizia de a-l înainta pe Andrei Năstase Candidat a fost luată cu majoritatea voturilor membrilor PPDA.  „Candidatul Andrei Năstase ne va reprezenta la alegerile prezidențiale. Acest stat trebuie să fie recuperat democratic, Președinția nu trebuie lăsată pe mâna unor persoane care încearcă s-o uzurpeze, iar partidele trebuie să colaboreze pentru ca această candidatură să fie cea învingătoare în viitorul scrutin prezidențial”, a declarat Igor Munteanu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău