Andrei Spînu: Zvonurile despre demisia lui Dorin Recean sunt niște falsuri

  • 21 Septembrie 2023 08:16
Andrei Spînu: Zvonurile despre demisia lui Dorin Recean sunt niște falsuri

Dorin Recean este un prim-ministru foarte bun și își va continua activitatea în calitate de șef al Executivului. O spune ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Declarațiile au loc după ce în spațiul public mai mulți politicieni au lansat ipoteza demisiei premierului Recean și învestirii unui Cabinet de Miniștri condus de Andrei Spînu. Ministrul Infrastructurii dă asigurări că face echipă bună cu actualul premier, iar miza Guvernului este de a livra oamenilor rezultatele promise, notează IPN.

Andrei Spînu spune că a revenit în Guvern la invitația premierului Dorin Recean și a acceptat propunerea întrucât deține experiența necesară pentru a gestiona domeniul infrastructurii și dezvoltării regionale. Spînu spune că a lansat anterior proiecte care acum au finalitate și care asigură dezvoltarea țării.

Discuția despre revenirea în Guvern nu a fost foarte lungă. Premierul a venit cu această propunere, a fost o discuție la partid, eu am acceptat-o. Am acceptat pentru că exista experiența anterioară pe proiectele de infrastructură, drumuri, proiecte care cred că s-au mișcat mai bine ca niciodată. Vedem drumuri care se lansează, practic, în fiecare săptămână. Am revenit la Guvern să-mi fac treaba pe domeniile pe care le am în responsabilitate”, a spus Andrei Spînu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Andrei Spînu dezminte informațiile apărute în spațiul public despre o eventuală demisie a premierului Dorin Recean după alegerilor locale generale din această toamnă. Andrei Spînu spune că, deocamdată, nu țintește funcția de premier.

Multă zvonistică. Noi facem o echipă foarte bună cu premierul Dorin Recean.  Cred că Dorin este un prim-ministru foarte bun. În ultima perioadă vedem deja și rezultate, inclusiv, pe domeniul securității statului. Asta contează. Toate zvonurile sunt niște minciuni, falsuri, noi avem un obiectiv foarte clar. În primul rând, ca partid, să câștigăm aceste alegeri, iar ca Guvern să livrăm rezultatele pe care le așteaptă oamenii. Premierul Recean nu pleacă și nu văd de ce ar trebui să plece. Eu îmi doresc să-mi realizez mandatul pe care-l am, care este unul foarte ambițios. Ne-am pus obiective foarte mari și în perioada următoare voi arăta rezultate pe aceste sectoare”, a mai spus ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Guvernul condus de Dorin Recean a fost învestit la 16 februarie 2023. La 17 iulie, Andrei Spînu a revenit în Guvern, preluând conducerea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, după ce a plecat din Executiv odată cu demisia Guvernului Gavriliția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău