Andrei Spînu: Peste 100 de kilometri de drumuri regionale vor fi reparate în acest an

  • 22 Martie 16:57
Andrei Spînu: Peste 100 de kilometri de drumuri regionale vor fi reparate în acest an

În acest an vor fi reparate peste 100 de kilometri de drumuri regionale, a afirmat astăzi ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Autoritățile au verificat indicatorii economici și în baza acestora urmează să se stabilească care tronsoane vor fi reabilitate.

S-au verificat indicatorii economici, dacă sunt antreprenori și dacă este flux de automobile, inclusiv indicatori sociali: câte localități și câți cetățeni ar beneficia de aceste drumuri. În baza acestor indicatori s-a stabilit care din tronsoane se vor face. Noi avem 1200 de km de drum de pietriș încă în țară, care este în gestiunea Administrației de Stat a Drumurilor. Anul trecut am reușit să reabilităm 110 km de drum regional cu pietriș, iar anul acesta planificăm să avem alte 100 de km”, a declarat Andrei Spînu.

Republica Moldova are peste 10 mii de kilometri de drumuri publice, dintre care aproximativ șase mii sunt naționale și patru mii - regionale, iar peste 1200 de kilometri sunt din pietriș.

Recent, Executivul a alocat peste 1,6 miliarde de lei pentru întreținerea și reparația unor segmente de drumuri publice naționale, scrie Moldova1.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău