Andrei Spînu: Inspectorii Agenției pentru Supraveghere Tehnică vor avea temei legal de a verifica toate fazele unei construcții

  • 07 Iulie 2022 17:39
Andrei Spînu: Inspectorii Agenției pentru Supraveghere Tehnică vor avea temei legal de a verifica toate fazele unei construcții

„Susținut în lectura finală cu 55 de voturi. Inspectorii Agenției pentru Supraveghere Tehnică vor avea temei legal de a verifica toate fazele unei construcții. Astfel neregulile admise la edificarea clădirilor, vor putea fi depistate în fază incipientă”, a scris ministrul Andrei Spînu într-o postare pe Facebook.

La fel, se va prevedea un termen de garanție post-recepție de 5 ani, astfel încât companiile de construcție vor trebui să compenseze prejudiciul cauzat dacă nu se va executa corespunzător lucrarea și nu se vor înlătura problemele.
 
Tot cu 55 de voturi ale deputaților a fost susținut astăzi în prima lectură proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și BERD pentru realizarea proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”, în valoare de 300 milioane de euro.
 
Republica Moldova va adera la Convenția privind transporturile internaționale feroviare. Proiectul Legii a fost susținut cu 62 de voturi. Odată cu adrearea țării noastre la această convenție va fi sporită capacitatea de concurență pe traseele în tranzit de mărfuri. Autoritățile estimează că, în țara noastră, volumul de mărfuri în tranzit s-ar putea majora anual cu 30 la sută.
 
Proiectul de lege cu privire la condominiu a fost aprobat, în lectura a doua cu votul a 55 de deputați. Printre principiile prevederi sunt extinderea ariei de reglementare prin includerea categoriei agenților economici; creșterea gradului de implicare a locatarilor în administrarea complexului locativ și în procesul de luare a deciziilor; sporirea transparenței, inclusiv, prin utilizarea platformei electronice de informații; crearea unui fond special de reparație capitală.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău