A fost semnat acordul pentru realizarea studiilor de fezabilitate în vederea construcției autostrăzii Iași-Ungheni-Chișinău-Odesa

  • 30 Ianuarie 15:00
A fost semnat acordul pentru realizarea studiilor de fezabilitate în vederea construcției autostrăzii Iași-Ungheni-Chișinău-Odesa

Ministerul Infrastructurii și Banca Europeană de Investiții au semnat astăzi un acord de cooperare privind finanțarea realizării studiului de prefezabilitate și fezabilitate pentru proiectul de construcție a autostrăzii Iași-Ungheni-Chișinău-Odesa – coridorul Republicii Moldova spre Uniunea Europeană.

Potrivit Ministrului Infrastructurii Andrei Spânu, în 2024 va fi făcut studiul de prefezabilitate, iar până la finalul anului 2025 se va finaliza și studiul de fezabilitate.

Aceste documente prevăd colectarea informațiilor și a datelor cu privire la situația actuală a infrastructurii rutiere, a intensității traficul planificat, evaluarea economică. De asemenea se vor defini punctele geografice și principalii parametri tehnici ai autostrăzii.

Autostrada Iași-Ungheni-Chișinău-Odesa, va conecta centrele economice și industriale regionale ale României, Rep. Moldova și Ucrainei și va facilita comerțul, dezvoltarea economică și socială.

Construcția autostrăzii este unul din proiectele naționale din Planul Reconstrucției Infrastructurii Moldovei, spune Andrei Spânu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău