Andrei Popov: Alegerile locale au adus mai multă dezbinare pe segmentul unionist

  • 11 Octombrie 2019 08:08
Andrei Popov: Alegerile locale au adus mai multă dezbinare pe segmentul unionist

Campania pentru Primăria Chișinău a adus mai multă fărâmițare și dezbinare pe segmentul unionist. De această părere este președintele Institutului pentru Inițiative Strategice, Andrei Popov care consideră că acest lucru s-a întâmplat odată cu lansarea în campanie a mai multor reprezentanți ai forțelor unioniste. În opinia lui, mai mulți candidați care susțin ideea unirii ar trebui să se retragă din cursă în favoarea unui sau altui pretendent pentru a-i spori șansele de a accede în turul doi, transmite IPN.

„Dacă vor merge separat, vor lua câte 2-3-5%. Dar vă imaginați ce efect ar avea o eventuală, pur ipotetică, retragere în cascadă, a trei-patru candidați în favoarea cauzei. Țicu, Munteanu, Chirtoacă, nu contează în favoarea cui”, a menționat Andrei Popor în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Andrei Popov consideră că situația de pe segmentul unionist este pentru blocul ACUM încă un prilej pentru reflecție, mai ales că din fracțiunea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr din Parlament s-a retras deputatul Octavian Țîcu, iar alți parlamentari vin cu critici la adresa ACUM. În opinia președintelui IIS, blocul ACUM ar trebui să se deplaseze spre centrul eșichierului politic și să cucerească și alte segmente din electorat pentru că, în caz contrar, spre centru se va deplasa Partidul Socialiștilor.

Totodată, președintele IIS este de părere că eventuale alegeri parlamentare anticipate ar putea să se producă cel devreme odată cu alegerile prezidențiale sau chiar după. În opinia lui, actualmente, nu există premise că un scrutin parlamentar anticipat ar putea să aibă loc înainte de prezidențialele care se vor produce în 2020.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău