Andrei Năstase: Voi reforma din temelii sistemul moldovenesc de securitate

  • 20 Octombrie 2020 18:34
Andrei Năstase: Voi reforma din temelii sistemul moldovenesc de securitate

Candidatul Platformei DA la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Andrei Năstase, își propune să reformeze din temelii sistemul moldovenesc de securitate și siguranță națională. În acest sens, își propune să elimine din sistem „toți corupții și slujitorii actualului regim”, pe toți cei compromiși sau îmbogățiți ilegal datorită funcției deținute și să facă în așa fel încât la comanda acestor instituții să ajungă oameni onești. Împreună cu acești oameni, el, în calitate de președinte, să garanteze siguranță și securitate extinsă, pentru toți cetățenii Republicii Moldova, menționează Andei Năstase, citat de IPN.

Andrei Năstase spune că personal, dacă ajunge președinte, va avea toleranță zero față de lumea interlopă, față de bandiți, față de cei care șantajează astăzi mediul de afaceri și va obliga toate instituțiile statului, în baza prerogativelor constituționale ale președintelui, să curețe Moldova „de astfel de indivizi”, până la ultimul.

Nimeni nu va mai interveni în actul de justiție, promite candidatul. „Eu voi fi garantul independenței justiției. Dar nu voi accepta ca procurorii și judecătorii să nu-și facă treaba la timp. Nu există niciun motiv pentru care un dosar penal de rezonanță națională să stea în judecată ani de zile. Cu mine președinte, în Republica Moldova așa ceva nu se va mai întâmpla”, s-a angajat Andrei Năstase.

Andrei Năstase spune că nu va accepta niciodată scuze sau motive inventate pentru care deciziile luate în Consiliul Superior de Apărare să nu fie duse la îndeplinire întocmai și la timp, iar în calitate de comandant suprem și președinte al acestui Consiliu va emite ordine clare și va impune termene de executare care nu vor mai fi încălcate de nimeni. Candidatul se declară hotărât să pună imediat capăt dezmățului din zona de securitate și să asigure fiecărui cetățean siguranța garantată de Constituție, pentru că, consideră el, „dacă un singur cetățean nu se simte în siguranță în Republica Moldova, atunci întreg sistemul nostru de securitate este compromis”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău