Andrei Năstase și Igor Munteanu s-au întâlnit cu comisarul european, Oliver Varhelyi

  • 30 Ianuarie 2020 10:34
Andrei Năstase și Igor Munteanu s-au întâlnit cu comisarul european, Oliver Varhelyi

Comisarul european pentru politica de vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, a avut ieri o întrevedere cu președintele Platformei “Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase și deputatul PPDA, Igor Munteanu, la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles.

Potrivit unui mesaj, plasat pe pagina de Facebook a lui Igor Munteanu, reprezentanții PPDA au apreciat „rolul transformativ al asistenței Uniunii Europene”, susținând importanța condiționalităților democratice și a monitorizării efective a implementării Acordului de asociere UE – Republica Moldova.

De asemenea, părțile au discutat mai multe aspecte legate de procesele politice și electorale din ultimii ani, situația economiei naționale și perspectivele cooperării directe cu fondurile structurale ale UE.

Andrei Năstase și Igor Munteanu au sugerat Comisarului European mai multe direcții esențiale pentru creșterea economică durabilă și dezvoltarea mediului de afaceri, prin facilități țintite în infrastructură, dezvoltarea coridoarelor europene de transport, crearea rețelelor de furnizare alternativă a energiei electrice și a rețelelor de gaze naturale.

În perspectiva lansărilor, în curând, a negocierilor asupra noii Agende de Asociere (2021-2027), reprezentanții PPDA au reiterat dorința cetățenilor moldoveni de a extinde programele de finanțare directă a autorităților locale și regionale din Republica Moldova, reducerea tarifelor de roaming, dar și de finanțare a micilor afaceri. De asemenea, s-a discutat despre majorarea investițiilor în programe de educație vocațională, accelerarea reformelor în sistemul organelor de drept și ale procuraturii, integritatea serviciului public și cimentarea practicilor de bună guvernare, se mai spune în mesajul citat.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău