Andrei Năstase neagă că ar fi primit propunerea de a prelua de la Ruslan Codreanu funcția de primar interimar la Chișinău

  • 13 Aprilie 2019 15:37
Andrei Năstase neagă că ar fi primit propunerea de a prelua de la Ruslan Codreanu funcția de primar interimar la Chișinău

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr DA (PPDA), Andrei Năstase, neagă că ar fi primit de la primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, o propunere de a-i prelua funcția, vara trecută, după invalidarea alegerilor locale noi, câțtigate de Năstase. 

„Cu ce drept ar fi putut Ruslan Codreanu să-mi propună mie așa ceva? Credeți Dvs. că, un om ca și mine, care are școală, o facultate de Drept, care cunoaște cât de legală, ilicită, este aflarea lui Ruslan Codreanu în această funcție, cum credeți că aș fi putut să mă gândesc la așa ceva?”, a fost răspunsul lui Andrei Năstase la întrebarea moderatorului emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, Vasile Munteanu.

Totodată, președintele PPDA confirmă că a avut întâlniri cu actualul primar interimar, după alegeri. 

„M-am întâlnit cu un coleg de-al meu, la Primărie cred că era, eram eu, era Alexandru Slusari era domnul Bolea de la PAS care, într-adevăr, erau să fie viceprimari în cazul în care era să fie validat mandatul, și am vorbit de fiecare dată de ceea ce se întâmplă în Chișinău”, a spus Năstase.

Cât privește o propunere din partea lui Codreanu de a-l numi primar interimar, Năstase afirmă:

„Nu mi s-a propus niciodată, bineînțeles că poate domnul Codreanu ar fi avut ceva în capul lui, dar asemenea lucru este imposibil de realizat cu semnătura lui Codreanu, de asta trebuie să se ocupe Consiliul (…). Domnul Codreanu cred că confundă ceva, poate că a vorbit cu altcineva”.

Acum două zile, amintește TV8, în cadrul aceleeași emisiuni, primarul interimar Ruslan Codreanu a declarat că, după ce rezultatele alegerilor locale din Chișinău au fost declarate nule, el i-ar fi propus lui Andrei Năstase să-l numească primar interimar, dar acesta a refuzat. Andrei Năstase a refuzat atunci să comenteze, pe motiv că nu auzise declarația lui Ruslan Codreanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
36
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:6,2 m/s
Sat
25
Sun
23
Mon
23
Tue
24
Wed
24

Curs oficial BNM 07 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6789 -0.0106
USD 16.6157 -0.0223
RON 4.0694 -0.0038
UAH 0.6000 -0.0012
RUB 0.2261 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău