Andrei Năstase: Modificarea sistemului electoral este în interesul clasei politice discreditate

  • 17 Februarie 2017 12:16
Andrei Năstase: Modificarea sistemului electoral este în interesul clasei politice discreditate

Intenția guvernării de a schimba sistemul electoral este dirijată de interesul de a se menține cu orice preț la putere. Declarația a fost făcută de către liderul PPPDA, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC 21, transmite IPN.

„Această modificare, de a introduce sistemul electoral mixt, nu se va face în interesul cetățeanului, dar în interesul clasei politice discreditate. La viitoarele alegeri parlamentare PDM nu mai are șanse să revină la guvernare. Sistemul uninominal ar permite însă ca Plahotniuc și oamenii săi să rămână la guvernare”, a spus Năstase.

Potrivit președintelui PPPDA, schimbarea sistemului electoral prezintă un risc pentru societate, iar riscul de a fi votat până la alegerile parlamentare din 2018 este la fel de mare ca și riscul votării Legii ce ține de legalizarea capitalurilor și amnistia fiscală. „Oamenii s-au săturat de această guvernare care i-a adus la sapă de lemn. Alegerile parlamentare rămân unica șansă pentru cetățeni noștri de a schimba acest regim”, a argumentat politicianul.

Andrei Năstase a declarat că mizează pe susținerea cetățenilor, dar și a organismelor internaționale, pentru a nu admite schimbarea sistemului electoral. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău