Andrei Năstase l-a criticat pe Ion Ceban pentru că a interzis accesul fermierilor protestatari în Chișinău

  • 15 August 2020 10:52
Andrei Năstase l-a criticat pe Ion Ceban pentru că a interzis accesul fermierilor protestatari în Chișinău

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, l-a criticat pe primarul Chișinăului, Ion Ceban, pentru că a interzis accesul fermierilor în oraș.

Andrei Năstase a scris pe pagina sa de Facebook că „orașul se sufocă în ambuteiaje, nivelul de poluare a aerului ajunge și de peste 2 mii (2000) de ori peste normă, transportul public, în special cel arondat suburbiilor e o catastrofă, localități întregi au rămas fără apă potabilă, cum ar fi de exemplu Trușeniul, iar edilul se apucă de dat recomandări agricultorilor sufocați de secetă și incompetența guvernului nenorocire. Să nu intre în oraș, că astfel se vor crea ambuteiaje, de parcă acum Capitala ar avea un sistem de gestionare a traficului rutier la cele mai înalte standarde”, a comentat Andrei Năstase.

El l-a mai criticat pe Ion Ceban și pentru faptul cum este reparată strada Albișoara. „Dacă această porțiune de stradă s-ar repara noaptea, așa cum se procedează în țările civilizate, nu s-ar întâmpla iadul de pe podul Ismail! Și după această demascare a incompetenței, Ceban, în maleficul stil plahotniucist, îi solicită tovarășului său de partid Voicu să gestioneze această situație. Trebuie să constat că din păcate Ion Ceban, la fel ca și Igor Dodon, nu a învățat nimic din lecția Plahotniuc, iar ceea ce se produce în Belarus i se pare, probabil, un film de ficțiune, și nu o revoltă populară împotriva unui dictator cu inima în călcâie și valiza la ușă. Vedeți că nu doar istoria se poate repeta, ci și revoltele populare!”, a scris Andrei Năstase.

Fermierii nu au fost lăsați să protesteze în Chișinău, iar primarul Ion Ceban a precizat că „în contextul multiplelor lucrări care se execută în or. Chișinău, în special suspendarea traficului pe str. Albișoara, capitala nu are capacitatea necesară pentru a face față manifestației. „Respectăm opiniile tuturor cetățenilor, dar nu prin încălcarea drepturilor locuitorilor municipiului Chișinău. Luând în considerație că mai multe străzi sunt în reparație, riscăm să avem un ambuteiaj infernal”, a menționat Ion Ceban.

Protestul fermierilor continuă și astăzi în zona Gării de Sud din Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău