Andrei Năstase: Între cei patru candidați la funcția de procuror nu se regăsește preferatul meu

  • 31 Octombrie 2019 08:15
Andrei Năstase: Între cei patru candidați la funcția de procuror nu se regăsește preferatul meu

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, spune că printre cei patru candidați la funcția de procuror general care au acces la următoarea etapă de selectare nu se află preferatul lui. Astfel Andrei Năstase răspunde speculațiilor apărute în spațiul public că printre candidați ar fi favoriți ai coaliției de guvernare. Totodată, Andrei Năstase spune că ține foarte mult la legalitate și transparență când este vorba despre asemenea concursuri importante pentru țară, transmite IPN.

„Niciodată nu voi îndrăzni să schimb „oamenii lor” cu „oamenii noștri”. Voi accepta de fiecare dată regulile democratice, regulile statului de drept, regulile pe care le stabilește Constituția și cadrul normativ al țării. (...) Cel pe care l-aș fi preferat eu în această funcție este în afara concursului la momentul de față, dacă nu se schimbă ceva pentru că știm că concursurile s-au făcut și s-au schimbat. Eu m-am ținut departe de acest proces”, a afirmat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Andrei Năstase a remarcat faptul că nu au existat niciun fel de suspiciuni față de comisia de preselecție a candidaților la funcția de procuror general dintre care Consiliului Superior al Procurorilor urmează să aleagă unul pentru a-l propune președintelui Igor Dodon pentru numire în funcție.

Președintele PPDA spune că a solicitat public să fie publicate înregistrările video de la ultima etapă de selectare a candidaților, cea a interviurilor, pentru a se putea expune pe deplin referitor la modalitatea de selectare a acestora.

După etapa interviului, care s-a desfășurat timp de două zile, Ministerul Justiției a anunțat că în finala concursului pentru ocuparea funcției de procuror general au ajuns patru din cei 16 candidați, care au promovat etapa întâi a concursului. În lista scurtă a candidaților au ajuns Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău