Andrei Năstase: Guvernul pro-rus de la Chișinău trebuie demis prin vot democratic

  • 17 Mai 2020 16:42
Andrei Năstase: Guvernul pro-rus de la Chișinău trebuie demis prin vot democratic

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase susține într-un interviu acordat portalului PSnews.ro că guvernul Chicu trebuie demis prin vot deoarece este o structură subordonată în totalitate președintelui Igor Dodon.

Guvernul pro-rus de la Chișinău trebuie demis prin vot democratic pentru a reda în totalitate și definitiv poporului puterea, și nu pentru a tranzacționa puterea de la un grup oligarhic la un altul”, a declarat Andrei Năstase.

El a precizat că în perioada stării de urgență Platforma DA a fost destul de rezervată în a ”da jos guvernul chiar și atunci când acesta a demonstrat incapacitatea crasă de a oferi populației un suport real în condițiile crizei pandemice. Este cât se poate de evident acum că acest guvern nu este nimic altceva decât o structură subordonat în totalitate și necondiționat lui Igor Dodon”. Totodată, Andrei Năstase a amintit că Platforma DA a anunțat deja că pregătește o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Liderul PPDA a mai spus că Rep. Moldova se confruntă în prezent cu trei crize sistemice: pandemia sanitară, criza economică și seceta. ”Această guvernare a demonstrat deja că nu este capabilă să răspundă la nici una dintre aceste crize. Guvernul Chicu fiind subordonat, total și ilegal, direct lui Igor Dodon, și-a compromis mandatul primit de la Parlament”, a spus Andrei Năstase.”.

Amintim că la tradiționalul briefing de la începutul săptămânii, președintele Igor Dodon a critica opoziția pentru intenția anunțată de a demite Guvernul Chicu și a lăsat de înțeles că ar putea avea loc alegeri anticipate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău