Andrei Năstase: Există deja semnale de corupere a alegatorilor

  • 24 August 2020 16:14
Andrei Năstase: Există deja semnale de corupere a alegatorilor

Deși campania electorală prezidențială încă nu a fost lansată oficial, deja există informații, din diferite regiuni ale țării, despre cazuri de corupere a cetățenilor și de utilizare a resurselor administrative. Declarația aparține liderului Platformei DA, Andrei Năstase, care susține că prin aceste acțiuni ilegale, manipulări și presiuni, scrutinul poate fi fraudat, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Andrei Năstase a făcut apel la  forțele politice pro-europene să lupte pe un front comun pentru a apăra votul acordat de cetățeni. „O atenție aparte urmează să o acordăm intențiilor autorităților de a prolifera și intensifică una din cele mai mari modalități de fraudare a alegerilor, ce s-a executat prin utilizarea remunerată a alegătorilor din regiunea transnistreană. Am observat o intensificare a relațiilor dintre Igor Dodon și așa-zisul lider transnistrean. Este îngrijorătoare și intenția CEC de a deschide mai multe secții de vot destinate cetățenilor din regiunea transnistreană”, a menționat Andrei Năstase.

Platforma DA urmează să insiste asupra instituirii sancțiunilor riguroase pentru faptele de transportare organizată a alegătorilor și pentru votarea remunerată.

„Am toată convingerea că, susținut de oamenii cu demnitate, raționali, înțelepți și dornici de schimbarea în bine a Moldovei, voi câștiga împotriva lui Igor Dodon, cu atât mai mult cu cât mă voi baza pe încrederea și voința liber exprimată a tuturor cetățenilor, indiferent de culoarea politică, confesiune, apartenență etnică”, a mai spus Andrei Năstase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău