Andrei Năstase despre cazul „Stoianoglo”: Nu era pâine și s-a dat circ

  • 10 Decembrie 2021 09:12
Andrei Năstase despre cazul „Stoianoglo”: Nu era pâine și s-a dat circ

Fostul președinte al Platformei DA, Andrei Năstase, critică modul în care a fost reținut și arestat procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Potrivit lui Năstase, evoluțiile pe dosarul „Stoianoglo” au fost influențate de prezența ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, la ședința Consiliului Superior al Procurorilor. Năstase s-a arătat critic și față de organizarea concursului în urma căruia Natalia Moloșag a fost aleasă Avocat al Poporului, notează IPN.

Andrei Năstase evită să spună dacă va mai candida pentru funcția de președinte al Partidului Platforma DA. Cert este că la 12 decembrie va avea loc Consiliul Politic Național al formațiunii, în timpul căruia va fi aleasă noua conducere a partidului. Năstase a anunțat că indiferent de decizia luată la 12 decembrie, nu se va retrage din viața politică.

„Îmi voi duce crucea până la capăt. Mă voi bate în continuare pentru tot ce înseamnă drepturile omului, de pe ce poziție voi face acest lucru, vom decide împreună cu colegii. Nu mai este mult până la data Consiliului, data de 12 decembrie, acum încă este perioada depunerii candidaturilor. Colegul meu s-a înscris deja și mă bucur că Dinu Plîngău candidează. Deocamdată, nu mai sunt alte candidaturi, dar mai este timp”, a spus Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

De asemenea, președintele demisionar al Platformei DA n-a ratat ocazia să vină cu critici la adresa guvernării. Năstase s-a arătat revoltat de scandalul iscat în jurul instituției Avocatului Poporului.

„Cum a ajuns această doamnă să fie Avocat al Poporului, prin prisma agramației pe care ne-a demonstrat-o? Vreau să-i văd testul de la concurs, nu neapărat la limba română, dar vreau să văd ce-a scris acolo ca să treacă acest concurs. Cine poartă responsabilitatea și cine dă socoteală pentru acel concurs și pentru alte concursuri despre care încă nu știm?”, s-a întrebat Andrei Năstase.

Năstase s-a pronunțat și pe cazul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Năstase dă de înțeles că prin dosarul „Stoianoglo” s-ar face justiție televizată, pentru a demonstra societății evoluții în lupta cu corupția.

„Circ și pâine. Din păcate, nu era pâine și s-a dat circ. Ceea ce m-a deranjat și-i transmit colegului meu mai tânăr Litvinenco, ideea că, prin prezența și prin comportamentul său de atunci a afectat mult ancheta. Dacă e vinovat sau nu Stoianoglo, să se pronunțe instanța, dar credeți că la autoritatea pe care am avut-o în 2019 nu puteam să fac și eu din astea? Nu la Procuratură, ci în Piața Marii Adunări Naționale i-ați fi avut pe Harunjen, pe Pânzari, Popa, toți cei care au fost parte la uzurparea puterii în stat, eram erou național. Dar eu prefer să nu fiu erou pe 2-3 ani, prefer să rămân om al legii, om care respectă Constituția, om care nu-i ofensează în inteligența lor pe conaționalii săi”, a mai spus Andrei Năstase.

Ieri, procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar pentru un termen de 30 de zile. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău