Andrei Năstase, despre alianța PSRM-ACUM: Dacă crede cineva că poate prelua, pe exemplul lui Plahotniuc, instituțiile statului, le poate captura sau le poate partaja politic, greșește

  • 13 August 2019 14:38
Andrei Năstase, despre alianța PSRM-ACUM: Dacă crede cineva că poate prelua, pe exemplul lui Plahotniuc, instituțiile statului, le poate captura sau le poate partaja politic, greșește

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, infirmă temerile exprimate de mai mulți reprezentanți ai societății că Partidul Socialiștilor și liderul său informal, președintele Igor Dodon, ar prelua controlul asupra mai multor instituții, inclusiv SIS și CNA.

Trebuie să vă asigur că atât timp cât sunt eu prin preajmă, derapajele care s-au produs, cu tot felul de ”plahotniuci”, nu se vor mai produce în țara asta. Dacă crede cineva că poate prelua, pe exemplul lui Plahotniuc, instituțiile statului, le poate captura sau le poate partaja politic, greșește. Vă asigur că și eu, și Maia Sandu, vom veghea foarte atent ca aceste lucruri să nu se producă. Deocamdată, nu avem motive să credem că se întâmplă. Cel puțin la suprafață, nu se vede nimic. În momentul în care vom sesiza un asemenea comportament, va fi făcut public fără nicio ezitare”, a declarat Andrei Năstase, într-un interviu pentru Radio Chișinău.  

În ceea ce privește relațiile din cadrul Blocului ACUM, liderul Platformei Demnitate și Adevăr a declarat că nu există tensiuni, ”pentru că suntem preocupați să luăm măsuri pentru oameni și nu ne permitem să pierdem vremea cu certuri în familie”, după cum a precizat Andrei Năstase.

Referitor la propunerea socialiștilor de a semna un acord de colaborare cu Blocul ACUM și de a scoate din dezbaterile publice subiectele de geopolitică, Andrei Năstase a declarat că prioritățile actualei guvernări sunt combaterea corupției și reclădirea statului de drept.

Ceea ce ne preocupă pe noi este altceva decât geopolitica. Prioritățile actualei guvernări, și vorbesc întâi de toate de Blocul ACUM, transcend granițele dintre opiniile opuse ale forțelor care fac parte din această majoritate, formată din Blocul ACUM și PSRM, asta însemnând combaterea corupției, reclădirea statului de drept, instaurarea plenară a drepturilor și libertăților fundamentale ale oamenilor, iar toate astea nu țin de geopolitică. (…) În ce privește Platforma Demnitate și Adevăr și întreg Blocul ACUM, noi rămânem ancorați pe dimensiunea pro-europeană, este foarte clar că ne dorim un parteneriat strategic cu România și ne dorim să-l dezvoltăm, dar nu strigând pe la colțuri, nu prin retorică, o să-l dezvoltăm prin fapte concrete”, a declarat Andrei Năstase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău