Andrei Năstase: Ajutorul României a trezit în rândul celor mai mulți dintre noi sentimentul unic de apartenență la un spațiu comun geografic, istoric și cultural

  • 07 Mai 2020 18:51
Andrei Năstase: Ajutorul României a trezit în rândul celor mai mulți dintre noi sentimentul unic de apartenență la un spațiu comun geografic, istoric și cultural

Liderul Platformei DA a mulțumit României pentru ajutorul umanitar în valoare de 3,5 milioane de euro oferit R.Moldova în momentele grele de luptă împotriva COVID-19. Lotul a ajuns astăzi la Chișinău.

La finalul acestei zilei absolut fabuloase, 7 mai 2020, DUPA EXACT 30 DE ANI de la momentul istoric al podului de flori care a unit  ăntregul popor român, în numele meu personal, al colegilor din Platforma Demnitate și Adevar, al simpatizantilor nostri și cetațenilor Republicii Moldova mulțumim poporului român pentru sprijin, pentru empatie și solidaritate.

„Sosirea transportului umanitar dezinteresat pe care România l-a oferit astăzi Republicii Moldova a trezit în rândul celor mai mulți dintre noi, într-o masură mai mare decât se așteptau unii sau alții, sentimentul unic de apartenență la un spațiu comun geografic, istoric și cultural.

Nimic nu poate fi mai de preț decât atunci când ajuți pe cineva la care ții cu adevărat fără să astepți ceva la schimb, atunci când ajuți din convingere, călăuzit în decizia ta de valori și principii corecte, sănătoase și infinită prețuire.

Noi, cei din Platforma DA, cu decență și modestia cuvenită am luat act de îndemnul prim-ministrului României, domnul Ludovic Orban și nu am politizat în niciun fel acest eveniment unic, încărcat de atât de mult simbolism.

Având credința lucrurilor bine făcute, duse până la capăt, și știind sigur că România va continua să sprijine Republica Moldova și tânăra democrație din stânga Prutului în baza unui parteneriat strategic coerent și articulat care are în centrul său cetățeanul, pe nimeni altcineva, indiferent cine ar fi acesta și ce nume ar purta, avem încredere totală într-un viitor comun.

Iată de ce, astazi, 7 mai 2020, de aici, de la Chișinau, spun astăzi tuturor celor care înteleg și prețuiesc tot ceea ce face România pentru Republica Moldova, dar în egală masură tuturor celor care simt cu adevărat că locul nostru al tuturor este langă România și lângă toate celelalte națiuni civilizate ale Europei, că este timpul să fim ceea ce suntem cu adevărat și să spunem, cu glas tare, pentru întreaga lume, ADEVĂRUL!

Multumim ROMANIA, te iubesc POPOR ROMÂN! ”, a comunicar Andrei Năstase.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău