Andrei Năstase a semnat un denunț: Cere tragerea la răspundere a judecătorilor CC și ridicarea imunității parlamentare a lui Plahotniuc

  • 18 Iunie 2019 09:01
Andrei Năstase a semnat un denunț: Cere tragerea la răspundere a judecătorilor CC și ridicarea imunității parlamentare a lui Plahotniuc

Ministrul de Interne Andrei Năstase solicită suspendarea provizorie din funcție a judecătorilor Curții Constituționale, tragerea la răspundere a acestora și ridicarea imunității parlamentare a liderului PDM Vlad Plahotniuc.

În denunțul depus la Procuratura Generală și publicat în presa de la Chișinău, celor șase judecători constituționali li se impută ”infracțiunea de tentativă de uzurpare a puterii în stat”.

Ministrul de Interne consideră că acțiunile judecătorilor Curții Constituționale au dus la instaurarea unui dualism al puterii și, în consecință, a unei crize a acesteia, ceea ce a afectat și extrapolat întreaga societate datorită interpretării ambigue și abuzive a unor norme constituționale, care erau suficient de clare.

Autoritățile apărute ca rezultat al efectelor produse de deciziile ilegale emanate de Curte, au emis acte de dizolvare a Parlamentului, au stabilit alegeri anticipate, au înstrăinat bunuri, etc., existând, practic, o preluare ilegală și abuzivă a puterii în stat, prin anihilarea puterii legislative și suprimarea Guvernului legal constituit”, a explicat ministrul.

Andrei Năstase a subliniat că judecătorul Raisa Apolschi este nașa de cununie a lui Vladimir Plahotniuc, iar alți membri ai Curții sunt apropiați ai liderului PDM sau exponenți ai Partidului Democrat.

Denunțul a fost publicat aici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău