Andrei Năstase a avut o întrevedere cu procurorul general interimar și directorul SIS

  • 05 August 2019 14:06
Andrei Năstase a avut o întrevedere cu procurorul general interimar și directorul SIS

Viceprim-ministrul Andrei Năstase, ministru al afacerilor interne, a avut astăzi, 5 august, o întrevedere cu procurorul general interimar și cu directorul Serviciului de Informații și Securitate „pentru a marca momentul unui nou început pentru statul de drept din Republica Moldova”.

Într-un briefing de presă, vicepremierul a declarat la întrevedere s-a discutat despre cum vor interacționa cele trei instituții și s-a convenit asupra mai multor principii în acest sens, transmite IPN.

Potrivit lui Andrei Năstase, mai exact este vorba despre respectarea strictă și exercitarea doar a competențelor prevăzute de lege, dar și neadmiterea vreunei comenzi politice și neadmiterea intervențiilor unor interese de grup sau particulare. De asemenea, este vorba despre cooperarea loială între instituțiile în spiritul bunelor practici internaționale, pentru că statutul de drept trebuie să funcționeze ca un întreg în mod unitar. „Am spus, ne-am angajat că acționăm doar pentru oameni și nu împotriva lor, așa cum s-a întâmplat până nu demult”, a notat vicepremierul.

„Oamenii așteaptă de la noi să răspundem la întrebări legitime din partea societății, cum ar fi: ce s-a întâmplat cu miliardul furat, ce s-a întâmplat cu laundromatul mafiei rusești, ce s-a întâmplat în imixtiunea în viața intimă a cetățenilor Republicii Moldova prin acele interceptări și filaj, adesea ilegale. Trebuie să venim în întâmpinarea acestor așteptări”, a menționat Andrei Nastase.

În calitate de vicepremier și ministru, Andrei Năstase i-a asigurat pe procurorul general interimar și directorul SIS că Guvernul nu va interfera în activitățile lor. Și i-a rugat public să nu accepte ingerințe de la nimeni.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău