Andrei Năstase a anunțat că va depune un denunț penal „împotriva celor care și-au permis să încalce independența Curții Constituționale și statutul judecătorului CC”

  • 24 Aprilie 2021 12:26
Andrei Năstase a anunțat că va depune un denunț penal „împotriva celor care și-au permis să încalce independența Curții Constituționale și statutul judecătorului CC”

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a anunțat că va depune un denunț penal împotriva celor care și-au permis să încalce independența Curții Constituționale și statutul judecătorului CC.

„În acest weekend voi lucra la un denunț penal împotriva celor care și-au permis să încalce instituția inamovibilității judecătorilor de la Curtea Constituțională, să încalce mai multe hotărâri ale CC. Voi depune un denunț împotriva celor care au recurs la acest act arbitrar, inclusiv a celor care i-au instigat pe deputații din Parlamentul Republicii să facă acest lucru”, a spus Andrei Năstase într-un live pe Facebook.

„Împreună cu Platforma DA, ne vom opune oricărei tentative și oricărui atentat la Constituția Republicii Moldova. Cele două acte votate de Parlamentul Republicii Moldova sunt arbitrare, sunt ilegale, sunt nesăbuite și, bineînțeles, trebuie tratate ca atare. Efecte juridice nu vor avea, dar bulversează societatea, dau apă la moara populiștilor să-și facă jocul de-a Tom și Jerry. Nu le va ieși nimic”, a declarat Andrei Năstase.

El a anunțat că și Platforma DA va sesiză Curtea Constituțională în vederea anulării actelor adoptate de Parlament. Amintim că majoritatea PSRM-Șor a votat, vineri 23 aprilie, o declarație privind „recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale” și a anulat o hotărâre prin care președinta Înaltei Curți, Domnica Manole, a fost numită judecătoare la CC, după ce instanța pe care o conduce a dat un aviz prin care a constatat că actualul Parlament poate fi dizolvat.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău