Andrei Năstase: „Suntem deschiși pentru dialog, pentru soluționarea cât mai pașnică, civilizată, în cadrul constituțional a acestei crize premeditat create de Partidul Democrat”

  • 10 Iunie 2019 17:30
Andrei Năstase: „Suntem deschiși pentru dialog, pentru soluționarea cât mai pașnică, civilizată, în cadrul constituțional a acestei crize premeditat create de Partidul Democrat”

Copreședintele blocului ACUM, Andrei Năstase, a reacționat la invitația la dialog făcută în această după-amiază de Partidul Democrat pentru a depăși blocajul existent în Republica Moldova, relatează Radio Chișinău. Andrei Năstase a declarat după ședința Parlamentului că aceste discuții trebuie să clarifice lucrurile.

Aceste discuții trebuie să se producă. Să avem asigurări că vor renunța la acțiuni ilegale și anticonstituționale în următoarea perioadă. Suntem deschiși pentru dialog, dar veți avea o decizie consolidată a noastră.  Suntem deschiși pentru dialog, pentru soluționarea cât mai pașnică, civilizată, în cadrul constituțional a acestei crize premeditat create de Partidul Democrat. Dacă avem deschidere la dialog, și este disponibilitatea acestor părți, cred că dialogul se va produce”, a mai spus Andrei Năstase.

Ulterior și alți deputați ai blocului ACUM și Partidului Socialiștilor au comentat invitația lansată de democrați. Ei spun că așteaptă întâi de toate ca Partidul Democrat să elibereze instituțiile de stat, astfel ca ele să devină pe deplin funcționale. De asemenea, ei cer deputaților democrați să vină la muncă în Parlament.

Partidul Democrat din Moldova a chemat la dialog politic partidele politice parlamentare, în mod special Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM. Anunțul a fost făcut de vicepreședintelui PD, Andrian Candu. El a precizat că nu invită liderii partidelor parlamentare, ci le cere acestor formațiuni să delege colegi din eșalonul doi. Democrații vor delega o comisie în frunte cu vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari. Democrații consideră că R. Moldova se află într-un blocaj juridic, iar soluții juridice pentru această situație nu există, potrivit PD.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău