Andrei Năstase – mandatat să coaguleze societatea: Vom crea un consiliu care să livreze expertiză

  • 14 Decembrie 2021 08:00
Andrei Năstase – mandatat să coaguleze societatea: Vom crea un consiliu care să livreze expertiză

Președintele fondator al Platformei DA, Andrei Năstase, începe negocierile cu profesioniștii din țară și din străinătate privind crearea unui Consiliu care să ofere expertiză guvernării. Năstase spune că prioritatea de bază a formațiunii sale este coagularea societății și a forțelor politice, astfel încât Republica Moldova să depășească criza economică, energetică, sanitară cu care se confruntă. Năstase spune că la discuții sunt bineveniți toți reprezentanții forțelor politice și ai societății civile care împărtășesc aceleași deziderate , notează IPN.

Andrei Năstase spune că prin decizia Consiliului Național Politic al Platformei DA a obținut mandat de a începe discuțiile cu toți cei care au cunoștințe și pot oferi soluții de alternativă problemelor cu care se confruntă Republica Moldova. Năstase spune că urmează să pună bazele unui Consiliu consultativ care să ofere expertiză temeinică actualei guvernări.

„Prioritatea noastră este să coagulăm întreaga societate așa cum am făcut în 2015, când am ieșit la proteste. Dușmanul nostru este acum sărăcia lucie, incompetența cu care se tratează lucrurile în Republica Moldova, lipsa de viziune a celor care au obținut un mandat foarte puternic din partea populației, derapajele din justiție. În 2010 mă băteam cu Plămădeală, cel care dădea sentințe, condamna oamenii pe bandă rulantă de la Buiucani, iar astăzi îl găsesc la Curtea Supremă de Justiție”, a spus Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Năstase a evitat să spună care sunt formațiunile cu care ar putea pactiza, însă exclude orice cooperare cu reprezentanții PSRM. Andrei Năstase spune că după mesajul de felicitare adresat de Igor Dodon liderului separatist de la Tiraspol cu ocazia realegerii în funcție, nici nu poate fi vorba despre discuții cu socialiștii.

„E vorba despre oameni de valoare care pot livra rezultate, nu neapărat înregimentați în partidele politice. Avem specialiști în materie de energetică, la care putea apela actuala guvernare, ei trebuie antrenați, pentru că criza energetică n-a luat sfârșit. Oricine împărtășește aceleași valori cu noi este binevenit. Nu excludem pe nimeni de la discuții, negocieri, cu privire la formarea unei platforme largi, ulterior e nevoie de un Consiliu pe care guvernarea să-l consulte, nu ca un apendice al Guvernului, ci un Consiliu care să livreze expertiză. PSRM nu va fi invitat pentru că noi nu suntem compatibili cu PSRM. Ne adresăm către tot ce înseamnă elita Republicii Moldova”, a mai spus Andrei Năstase.

În cadrul Consiliului Național Politic al Platformei Da care a avut loc la 12 decembrie, a fost stabilită data Congresului formațiunii – 20 martie 2022. De asemenea, Consiliul a luat act de intenția actualului președinte interimar al partidului, Dinu Plîngău, de a candida la funcția de președinte al Platformei DA și i-a acordat sprijin politic în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău