Andrei Năstase: „Înțelegerea cu PSRM va dura până când vom scăpa țara de mafie”

  • 13 Iunie 08:00
Andrei Năstase: „Înțelegerea cu PSRM va dura până când vom scăpa țara de mafie”

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, ministru al afacerilor interne din Guvernul Sandu, spune că înțelegerea la care blocul ACUM a ajuns cu Partidul Socialiștilor pentru a guverna împreună țara „va dura până când țara va fi scăpată de mafie”. Declarația a fost făcută de Andrei Năstase la emisiunea „În profunzime” de la ProTV Chișinău, transmite IPN.

Ei sunt cu partidul lor, noi cu al nostru, dacă am făcut coaliție nu înseamnă că suntem un partid... Înțelegerea cu PSRM va dura până când vom scăpa de mafie. Dacă reușim să eliberăm țara și instituțiile statului, putem într-o bună zi să mergem la anticipate, să ne batem cu programe reale”, a declarat politicianul.

Despre criza politică și instituțională în care s-a pomenit statul din cauza faptului că un Guvern a fost investit, iar celălalt încă nu s-a retras Andrei Năstase spune că „regimul care s-a aflat până acum la guvernare slăbește cu fiecare zi”. „Cu fiecare zi care trece noi ne întărim, ei slăbesc. Puțină răbdare și o să-i vedeți plecați pe toți. Situația aceasta este ireversibilă. Această situație se va termina și se va termina obligatoriu cu victoria acestei țări”, spune Andrei Năstase.

Totodată, liderul PPDA menționează ferm că alegeri anticipate nu vor avea loc. „Nu vor fi alegeri anticipate, să fie clar. Nu vor fi alegeri anticipate pentru că alegerile anticipate pe sistemul pe care și-l dorește Plahotniuc cu această teroare nu vor aduce nimic bun țării. Există în momentul de față o guvernare legal instituită, legal constituită, așa că să nu spere”, a declarat liderul PPDA.

Totodată, Andrei Năstase a adus în discuție și planul de federalizare a Republicii Moldova despre care ar fi vorbit șeful statului Igor Dodon cu conducerea Partidului Democrat. Potrivit lui, blocul ACUM este garantul că acest lucru nu se va produce.

„Nimeni nu va îndrăzni și nu va reuși să treacă peste blocul ACUM în ceea ce privește statutul de stat unitar al Republicii Moldova. Nu va reuși. Cu „omuleții verzi” ne-au speriat de fiecare dată când am făcut un protest împotriva corupției, sărăciei, umilinței, nenorocirii la care a fost supusă țara aceasta”, a notat politicianul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
6,82 °C
cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1 m/s
Mon
14 °C
Tue
15 °C
Wed
15 °C
Thu
15 °C
Fri
13 °C

Curs oficial BNM 23 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4600 -0.0600
USD 17.6228 -0.0168
RON 4.1020 -0.0146
UAH 0.7218 0.0040
RUB 0.2762 0.0011
Arhivă Radio Chișinău