Andrei Năsase a făcut un apel la solidarizare și responsabilitate, în contextul pandemiei de COVID-19

  • 22 Martie 2020 12:48
Andrei Năsase a făcut un apel la solidarizare și responsabilitate, în contextul pandemiei de COVID-19

Liderul PPDA Andrei Năsase a făcut un apel la solidarizare și responsabilitate, în contextul pandemiei de COVID-19. În cadrul unei declarații de presă, el a cerut depolitizarea și transparență în deciziilor guvernamentale de combatere a pandemiei.

 Totodată, Andrei Năstase a condamnat declarațiile făcute de Igor Dodon într-o transmisiune video precum că virusul nu ar afecta atât de grav organismul uman și că ar putea trece fără a fi observat.

Declarațiile imprudente ale președintelui Igor Dodon, menite să minimizeze impactul real al pandemiei de coronavirus de tip nou sunt total iresponsabile. Acestea nu doar că nu ajută la detensionarea situației, la responsabilizarea socială, ci din contră stimulează nihilismul, neglijența și iresponsabilitatea. Evident, mesajele panicarde sun total ineficiente și dăunătoare, dar nici mesajele oficialilor care induc o liniște falsă și iresponsabilă nu sunt mai utile”, a comentat Andrei Năstase.

El a cerut ca autoritățile să acționeze transparent și să nu falsifice realitatea. „Deosebit de important este ca autoritățile să nu admită falsificarea realităților. Societatea are nevoie de informație veridice, de decizii prompte, asumate, consultate cu specialiștii noștri și din străinătate, bazate pe studii, știință, experiență: Nu de improvizațiile unor politicieni mediocri are nevoie țara”, a declarat Andrei Năstase.

Andrei Năstase a făcut apel către cetățeni la solidaritate, responsabilitate și să respecte recomandările medicilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău