Andrei Macovei și Svetlana Petrenco – campioni naționali la șah rapid

  • 19 Martie 2022 14:38
Andrei Macovei și Svetlana Petrenco – campioni naționali la șah rapid

Maestrul Andrei Macovei a devenit campion național la șah rapid. Campionatul a fost organizat în perioada 17-18 ianuarie de Federația de Șah. La campionat au fost admiși cei mai puternici șahiști din Chișinău, Tiraspol, Bălți, Comrat, Râbnița și Fălești cu rating internațional mai mare de 1 600, inclusiv șapte maeștri ai sportului, transmite IPN.

Discipolul Școlii Sportive Specializate de șah nr.7 din Chișinău, maestrul internațional Andrei Macovei din Chișinău, a acumulat 5,5 puncte din 7 posibile. Câte 5 puncte au acumulat doi maeștri. Conform coeficienților de departajare, medalia de argint  a obținut-o tiraspoleanul Egor Lașchin, iar medalia de argint i-a revenit campionului Republicii Moldova la șah clasic Dragoș Cereș, care va reprezenta țara  în perioada 26 martie – 7 aprilie curent la Campionatul European individual în orașul Terme Catez, Slovenia, precizează Federația de Șah.

În campionatul feminin, campioană a devenit Svetlana Petrenco, care a acumulat 7 puncte din 8 posibile. Medalia de argint i-a revenit Victoriei Bargan, campioana țării din anul trecut. Pe locul 3 s-a clasat Alina Mihailova din Comrat.

Duminică se va afla numele campionului național la șah blitz între bărbați și campioana între femei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău