Andrei Lutenco: Decizia privind interdicția aplicată lui Vlad Plahotniuc este un semnal că SUA nu vor să-și strice imaginea

  • 14 Ianuarie 2020 14:56
Andrei Lutenco: Decizia privind interdicția aplicată lui Vlad Plahotniuc este un semnal că SUA nu vor să-și strice imaginea

Decizia privind interdicția aplicată fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc este un semnal că Statele Unite nu vor să-și strice imaginea, fiind suspectate că ar găzdui oameni corupți, în contextul în care, în ultima perioadă s-a vorbit că acesta s-ar afla în SUA, opinează directorul de programe al Centrului de Politici și Reforme, Andrei Lutenco, invitat în cadrul emisiunii Nodul Gordian, de la Radio Chișinău.

De asemenea, este un semnal și pentru politicienii din Republica Moldova, iar ceea ce ar trebui să urmeze este urmărirea și recuperarea activelor delapidate de către fostul lider democrat și de către persoane din anturajul său, a subliniat expertul.

„Semnalul este și pentru mediul politic de la noi că – în caz că cineva își face ambiții de a repeta aventura lui Plahotniuc sau a partidului său – că asta nu va trece, că nu poți scăpa măcar fără un fel de justiție. Cred că trebuie să urmeze și alți pași – urmărirea activelor, nu doar ale domnului Plahotniuc, dar și ale tuturor celor care, în ultimii ani, au participat la crimele economice și de mare corupție în țara noastră, și acesta ar fi un pas mult mai important. Fiind că, dacă au comis crime în mai multe state, or sunt dosare și în Rusia, atunci există mai mulți ”pețitori” la această avere și – să nu ajungă în mâinile altcuiva”.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău