Andrei Galbur participă la reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE, care se desfășoară la Viena

  • 07 Decembrie 2017 09:17
Andrei Galbur participă la reuniunea Consiliului Ministerial al OSCE, care se desfășoară la Viena

La Viena are loc astăzi și mâine o reuniune a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) la care participă vicepremierul Andrei Galbur,  ministru al afacerilor externe și integrării europene.

În cadrul Reuniunii va fi făcut un bilanț al activității OSCE în anul 2017 și vor fi examinate chestiuni actuale de pe agenda organizației, potrivit unui comunicat de presă al MAEIE.

O atenție aparte va fi acordată reglementării conflictelor regionale, iar cu referire la diferendul transnistrean, se preconizează adoptarea unei declarații cu privire la desfășurarea procesului de negocieri în formatul „5+2”.

Șeful diplomației de la Chișinău va rosti și o alocuțiune dedicată temelor de actualitate pentru OSCE, se mai spune în comunicat.

Un proiect de reglementare a conflictului transnistrean, elaborat de Guvern, va fi prezentat după această reuniune, transmite Infotag, care citează  Biroul pentru Reintegrare.

Potrivit proiectului, statutul juridic al regiunii transnistrene în componența Republicii Moldova ar fi asemănător cu cel al Autonomiei Găgăuze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:5,14 m/s
Sun
17
Mon
21
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău