Andrei Galbur a avut o întrevedere cu reprezentanți ai NATO

  • 02 Iunie 2015 18:25
Andrei Galbur a avut o întrevedere cu reprezentanți ai NATO

Membrii Comitetului pentru Parteneriate și Securitate prin Cooperare al NATO, reprezentanți ai celor 28 de state membre ale Alianței, se află în aceste zile, în premieră, în Republica Moldova.

Oficialii au avut întrevederi cu mai mulți oficiali de la Chișinău, fiind discutate posibilitățile de dezvoltare a cooperării Republicii Moldova cu NATO în domeniile de interes reciproc. 

Comitetul este condus de către James Appathurai, adjunct al Asistentului Secretarului General NATO pentru Afaceri Politice și Politica de Securitate, reprezentant special al Secretarului General NATO pentru Caucaz și Asia Centrală. De asemenea, delegația Comitetului este însoțită de reprezentanți ai statelor neutre din Europa – Austria, Elveția, Suedia, Finlanda și Irlanda.

Potrivit unui comunicat difuzat de guvernul de la Chișinău,  oficialii NATO au discutat astăzi cu premierul Chiril Gaburici despresituația din Republica Moldova și cea regională, precum și perspectivele de cooperare dintre părți. Chiril Gaburici a vorbit despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova, printre care criza sistemului financiar-bancar, reglementarea transnistreană, restricțiile de export pe piața estică, și situația tensionată din cauza conflictului armat din Ucraina.  
 
Solicitat de Radio Chișinău, analistul pe probleme de securitate de la Institutul de Politici Publice Iurie Pântea susține că cel puțin aparent, autoritățile de la Chișinău acordă o mai mare importanță cooperării cu NATO, în contextual situației regionale.
 
Săptămâna trecută ministrul apărării al Republicii Moldova a efectuat o vizită la Bruxelles, unde a discutat cu mai mulți oficiali NATO despre deschiderea unui oficiu al Alianței Nord-Atlantice la Chișinău, dar și despre sprijin tehnico-militar în cadrul inițiativei NATO de consolidare a capacităților de apărare.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău