Andrei Babușkin: Zaur Dadaev a făcut mărturii sub tortură

  • 12 Martie 2015 19:15
Andrei Babușkin: Zaur Dadaev a făcut mărturii sub tortură

Consilierul pentru drepturile omului al lui Vladimir Putin a anunțat joi, 12 martie, că intenționează să-l viziteze pe principalul suspect în asasinarea lui Boris Nemțov, care și-a susținut nevinovăția și a spus că a fost torturat.

„Am căzut de acord să mergem mâine dimineață (vineri, 13 martie)” la închisoarea moscovită Lefortovo unde este închis Zaur Dadaev, a declarat Mihail Fedotov, în cadrul unei conferințe de presă. El a precizat că așteaptă permisiunea Comitetului de anchetă rus, însărcinat cu investigația privind uciderea lui Nemțov, pentru a putea face această vizită.

Miercuri, un membru al Consiliului consultativ pentru drepturile omului de pe lângă Kremlin a declarat că mărturiile principalului suspect în uciderea opozantului rus Boris Nemțov au fost obținute aparent sub tortură. Acesta îl vizitase cu o zi înainte pe Dadaev în închisoare.

„Există motive să credem că Zaur Dadaev a făcut mărturii sub tortură”, a declarat Andrei Babușkin, care l-a vizitat pe Dadaev în celula sa din închisoarea Lefortovo, împreună cu un jurnalist de la un popular cotidian rus (Moskovski Komsomoleț), de asemenea membru al acestui Consiliu consultativ.

Dadaev (30 de ani), fost polițist în forțele speciale cecene, le-a declarat vizitatorilor săi că a stat 'două zile încătușat și cu un sac de pânză pe cap' după arestarea sa săptămâna trecută, potrivit lui Babușkin.

Boris Nemțov, 55 de ani, a fost împușcat mortal în apropiere de Kremlin la 27 februarie. Anchetatorii au afirmat că nu exclud nicio pistă, în special cea a islamiștilor și cea a naționaliștilor ruși. Opozanții ruși au acuzat la rândul lor Kremlinul pentru această crimă, informează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău