Andian Candu promite că cel de-al doilea raport Kroll va fi făcut public în noiembrie

  • 20 Septembrie 2017 18:27
Andian Candu promite că cel de-al doilea raport Kroll va fi făcut public în noiembrie

Ce de-al doilea raport al agenției americane de investigație și audit ”Kroll” va fi făcut public până în luna noiembrie. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei întrevederi avute astăzi cu reprezentanta Trezoreriei SUA pentru Europa și Eurasia, Elizabeth Berry.

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al Legislativului, Andrian Candu a menționat că "rezultatele investigației și sancționarea celor care se fac vinovați de furtul din bănci sunt extreme de importante, la fel ca și recuperarea banilor fraudați".

Președintele Parlamentului a comunicat și despre lansarea platformei de comunicare inter-instituționale pentru monitorizarea și controlul fraudei bancare. Potrivit lui, scopul urmărit de autorități este accelerarea proceselor de recuperare a banilor și o mai bună conlucrare pe acest dosar fără atingerea independenței instituțiilor din domeniu.

De asemenea Andrian Candu a subliniat că conlucrarea cu Fondul Monetar Internațional este o prioritate pentru Republica Moldova, iar autoritățile vor continua să îndeplinească angajamentele asumate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău