Ancheta furtului miliardului va fi prezentată într-un briefing

  • 04 Iulie 2019 08:20
Ancheta furtului miliardului va fi prezentată într-un briefing

Președintele Comisiei parlamentare care investighează furtul miliardului, Alexandru Slusari, va prezenta astăzi un briefing privind ancheta fraudei bancare de proporții.

 

Comisia a organizat ieri audieri la care au fost chemați fostul ministru al EconomieiPreședintele Comisiei parlamentare care investighează furtul miliardului, Alexandru Slusari, va prezenta astăzi un briefing privind ancheta fraudei bancare de proporții., Valeriu Lazăr, și fostul șef al CNA, Viorel Chetraru.

Potrivit președintelui Comisiei, Alexandru Slusari, raportul Kroll-2 primit marți de la compania americană de investigație și audit financiar nu conține lista beneficiarilor.

Fostul premier, Vlad Filat, condamnat în acest dosar, susține că publicarea raportului Kroll 2 este „absolut necesară”, luând în considerație așteptările oamenilor, promisiunile actualei guvernări și faptul că „această nepublicare exercită o presiune enormă asupra procurorilor”.

La sfârșitul anului 2017, Banca Națională a Moldovei (BNM) a făcut publică sinteza Raportului Kroll-2. Asemeni primului raport, documentul relevă că Ilan Șor și un grup de 77 de companii care au legături cu acesta sunt principalii beneficiari ai tranzacțiilor de la cele trei bănci: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, devalizate în 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău