Anchetă finalizată în dosarul Colectiv

  • 24 Aprilie 2016 18:44
Anchetă finalizată în dosarul Colectiv

Parchetul General român a finalizat ancheta în dosarul Colectiv, mai multe persoane, printre care și acționarii clubului, urmând să fie trimise în judecată pentru ucidere din culpă.

Procurorii au menționt că "în indolența vecină cu intenția au impus condiții pentru atragerea unui public numeros".
 
"În indolența vecină cu intenția, la organizarea spectacolelor, prin clauze contractuale inculpații au impus repetat condiții de atragere a unui public cât mai numeros în beneficiul propriei societăți, deși erau conștienți de riscurile datorate spațiului impropriu și măsurilor neluate privind situațiile de urgență", arată procurorii într-un draft al rechizitoriului.
 
Unul dintre cei prezenți în club a descris momentele de groază din Colectiv și cum a încercat să se salveze cu berea din sticlă.
 
“Am mers pe burtă și datorită faptului că aerul devenise irespirabil mi-am scos puloverul, l-am udat cu berea care o mai aveam în sticlă și mi-am acoperit căile respiratorii. Cu toate acestea puloverul s-a impregnat cu miros de fum într-un timp scurt. Am continuat să mă târăsc până când am observat o fantă de lumină și m-am deplasat în direcția respectivă, trecând pe lângă persoane care erau întinse pe jos și gemeau. Se auzea cum cineva lovea în ușa de acces și striga după ajutor. M-am îndreptat în direcția respectivă, ușa a fost deschisă și cu șuvoiul de mulțime am ieșit și eu.”, se arată în declarația unui tânăr prezent în noaptea incendiului în clubul Colectiv.
 
Sursa: Mediafax .ro
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău