Ancheta care ar putea duce la demiterea lui Donald Trump: Camera Reprezentanților anunță că are dovezi privind nereguli făcute de liderul de la Casa Albă

  • 04 Decembrie 2019 12:14
Ancheta care ar putea duce la demiterea lui Donald Trump: Camera Reprezentanților anunță că are dovezi privind nereguli făcute de liderul de la Casa Albă

Comisia pentru Informații a Camerei Reprezentanților a anunțat, marți seară, că există dovezi referitoare la nereguli comise de președintele Donald Trump, conform unui raport elaborat în cadrul anchetei care ar putea conduce la procedura demiterii, informează Mediafax.

„Președintele a recurs la acțiuni care să îi ofere beneficii pentru realegerea în funcție, pentru afectarea perspectivelor electorale ale unui rival politic și pentru influențarea scrutinului prezidențial în avantajul său", se arată în raport, potrivit CNN, notează sursa citată

„Prin aceste acțiuni, președintele a plasat interesele personale și politice deasupra intereselor naționale ale Statelor Unite, a încercat să submineze integritatea procesului electoral prezidențial și a periclitat siguranța națională a SUA", precizează raportul.

Congresmanii democrați denunță lipsa de cooperare a lui Donald Trump în anchetă. "Într-adevăr, ar fi greu să ne imaginăm un caz mai puternic sau mai complet de obstrucționare decât cel demonstrat de președinte de la inițierea anchetei", se arată în raport.
Documentul urmează să fie aprobat formal de Comisia pentru Informații, după care va fi transmis Comisiei Judiciare, pentru a deveni baza articolelor procedurii demiterii președintelui Donald Trump.

Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, a lansat o investigație parlamentară care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacție, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii dețin majoritatea, a anunțat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupție în Ucraina.
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:1,5 m/s
Fri
23
Sat
24
Sun
24
Mon
15
Tue
17

Curs oficial BNM 09 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4776 -0.0528
USD 17.2651 -0.0537
RON 4.0238 -0.0118
UAH 0.6398 -0.0036
RUB 0.2426 0.0018
Arhivă Radio Chișinău