ANCHETĂ: Un funcționar de la primăria Chișinău cercetat pentru ABUZ

  • 18 Martie 2016 08:32
ANCHETĂ: Un funcționar de la primăria Chișinău cercetat pentru ABUZ

Șeful Direcției sănătate din Primăria municipiului Chișinău, Mihai Moldovanu, a fost suspendat din funcție pentru 14 zile.

În această perioadă, va fi realizată o anchetă de serviciu, iar o comisie urmează să investigheze acțiunile sau inacțiunile șefului direcției. Un proiect de decizie în acest sens a fost votat la ședința Consiliului municipal Chișinău, transmite IPN.

Proiectul a fost inițiat de către consilierii socialiști. Liderul fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, a spus că Mihai Moldovanu ar fi făcut abuz de atribuțiile de serviciu. Potrivit lui Ceban, șeful Direcției sănătate ar fi înstrăinat ilegal bunuri ce aparțineau instituțiilor medical-sanitare, ar fi numit și eliberat ilegal directori ai instituțiilor medico-sanitare publice municipale.

Pentru suspendarea din funcție a șefului Direcției sănătate și inițierea unei anchete de serviciu au votat 26 de consilieri din cei prezenți în sala de ședințe.

În luna februarie, consilierii municipali au demis alți doi funcționari. Este vorba despre șeful Direcției transport public a capitalei, Igor Gamrețchi, și pretorul sectorului Centru al capitalei, Oleg Poiată. Ulterior, a fost emis un comunicat de presă, prin care primarul general Dorin Chirtoacă a calificat deciziile de demitere drept ilegale, iar funcționarii respectivi continuă să-și exercite atribuțiile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:9,26 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău