Anatolie Nosatîi a efectuat două vizite oficiale în România și Republica Federală Germania

  • 21 Aprilie 2023 17:45
Anatolie Nosatîi a efectuat două vizite oficiale în România și Republica Federală Germania

În această săptămână Anatolie Nosatîi a efectuat două vizite oficiale în România și Republica Federală Germania.

„Am participat la Forumul de afaceri pentru securitate și apărare, organizat de misiunea diplomatică franceză de la București. În cadrul evenimentului, reprezentanți ai sectorului public și privat din România și Republica Moldova, dar și experți din peste 30 de companii franceze și-au împărtășit experiența și expertiza pe domeniul de responsabilitate.
De asemenea, au fost discutate mai multe subiecte de interes comun, inclusiv cu referire la identificarea noilor programe pentru consolidarea capacităților de apărare ale țării noastre.
Iar astăzi am fost prezent la cea de-a XI-a ediție a Reuniunii Grupului de Contact pentru susținerea Ucrainei, eveniment la care comunitatea internațională discută despre situația de securitate din regiune, problemele aferente cu care se confruntă țările aliate și partenere ale NATO. Totodată, participanții analizează diferite modalități de asistență pentru țara vecină.
Pe această cale, aș dori să le mulțumesc organizatorilor pentru oportunitatea de a fi parte a acestor două reuniuni importante, prin intermediul cărora avem posibilitatea să transmitem mesajele noastre strategice, dar și să consolidăm relațiile de colaborare cu partenerii externi”, a scris Anatolie Nosatîi pe pagina de Facebook.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău