Anatoli Ciubais, fostul consilier al lui Putin, a fost externat și va urma o lungă recuperare în Germania

  • 07 August 2022 17:00
Anatoli Ciubais, fostul consilier al lui Putin, a fost externat și va urma o lungă recuperare în Germania

Fostul consilier al lui Putin, Anatoli Ciubais, a fost externat dintr-o clinică din Italia și va urma o lungă perioadă de recuperare în Germania, relatează Nexta.

El a fost diagnosticat cu sindromul Guillain-Barré, boală care afectează sistemul nervos. 

Medicii italieni au confirmat diagnosticul de afecțiune neurologică rară în cazul lui Anatoli Ciubais, fostul asistent principal al președintelui Vladimir Putin, în timp ce autoritățile continuă să aștepte rezultatele testelor aprofundate pentru a exclude ipoteza otrăvirii, potrivit unui prieten de familie și presei italiene, scria zilele trecute The Moscow Times.

Anatoli Ciubais a fost internat la terapie intensivă, într-o clinică din Italia.

Anatoli Ciubais, unul dintre consilierii președintelui Vladimir Putin și reprezentantul special al Rusiei pentru climă, și-a dat demisia în martie, la scurt timp după ce Putin a declanșat așa-zisa ”operațiune militară specială” din Ucraina.

El a părăsit imediat Rusia din cauza opoziției față de războiul din Ucraina.

Fost vicepremier al Rusiei, a fost unul dintre puținii reformatori din anii 1990 care a rămas în cabinetul lui Vladimir Putin și a menținut relații apropiate cu oficiali din Occident.

Putin l-a numit pe Ciubais în posturi de conducere al mai multor companii de stat importante din Rusia iar anul trecut l-a numit reprezentant special pentru climă și dezvoltare durabilă.

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău