Anatol Șalaru și Klaus Iohannis ai discutat despre securitatea regională și problema transnistreană

  • 30 Septembrie 2016 19:20
Anatol Șalaru și Klaus Iohannis ai discutat despre securitatea regională și problema transnistreană

Ministrul Apărării Anatol Șalaru a avut joi, 29 septembrie, o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis, cu care a discutat despre relațiile bilaterale moldo-române, securitatea regională și problema transnistreană.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, Anatol Șalaru a apreciat sprijinul oferit de România în reformarea și modernizarea Armatei Naționale și susținerea Republicii Moldova în parcursul ei european. Ministrul a reiterat faptul că România este cel mai important partener strategic al Republicii Moldova în domeniul securității și apărării.

În acest sens, Anatol Șalaru a cerut susținerea României în schimbarea formatului de pacificatori din regiunea transnistreană și înlocuirea trupelor Grupului Operativ Tactic al Federației Ruse (GOTR) cu pacificatori sub mandat ONU.

La rândul său, Președintele României Klaus Iohannis a evidențiat faptul că între cele două țări există o colaborare foarte bună și că România va continua să sprijine Armata Națională în procesul de reformare și modernizare.

La finalul întrevederii, Președintele Iohannis a reiterat că obiectivul comun al celor două țări trebuie să fie construirea și consolidarea relațiilor de colaborare și prietenie puternice și favorabile ambelor părți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău