Anatol Șalaru: Partidul Liberal va rămâne în curând fără deputați

  • 14 Aprilie 2017 11:50
Anatol Șalaru: Partidul Liberal va rămâne în curând fără deputați

Președintele PL, Mihai Ghimpu, ar putea în timpul apropiat să ajungă unicul deputat liberal în Parlament. Declarația a fost făcută de fostul vicepreședinte al PL, Anatol Șalaru, în cadrul emisiunii  „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

„Ghimpu ar putea să rămână degrabă fără deputați în Parlament. Am informații că unul din deputații PL este simpatizant al Maiei Sandu. Vreo doi ar putea să adere la formațiunea noastră, iar alții, care au afaceri, ar putea adera la partidul care le-ar proteja businessul. Dacă va rămâne fără deputați, Mihai Ghimpu va pleca de la guvernare și totodată i se va spulbera visul de a ajunge vicepreședinte al Parlamentului”, a spus Șalaru.

Fostul fruntaș liberal a mai comunicat că nemulțumirile în PL, inclusiv în fracțiunea parlamentară persistă de mai mult timp: „Eu întotdeauna mi-am dorit ca fracțiunea PL să fie unită. Ghimpu, prin acțiunile sale, a dezbinat partidul. Să luăm cazul deputatului Gutiuc, care a avut o problemă gravă și a fost nevoit să se afle mai mult timp în afara țării. Felul cum s-a comportat cu el Mihai Ghimpu i-a supărat pe mai mulți liberali. Dar cel mai grav este că i-a distrus cariera nepotului său. Dorin Chirtoacă avea un rating înalt, se plasa pe primele trei poziții, iar ratingul PL se datora în mare parte lui Chirtoacă. Acum ratingul PL este mai mic de unu la sută”.

Anatol Șalaru a fost demis din funcția de ministru al Apărării la finele anului trecut, după ce Mihai Ghimpu a anunțat că-i retrage susținerea politică. Anterior, Șalaru i-a cerut lui Ghimpu să se retragă de la șefia PL. La începutul anului curent, Anatol Șalaru a anunțat despre lansarea unui nou proiect politic. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:19 %
Vint:7,72 m/s
Mon
14
Tue
17
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău