Anastasia Nichita va lupta pentru bronz la Mondialele de lupte libere

  • 19 Septembrie 2019 10:26
Anastasia Nichita va lupta pentru bronz la Mondialele de lupte libere

Luptătoarea moldoveană de stil liber Anastasia Nichita (57 kg) va lupta joi, 19 septembrie, la Campionatul Mondial de la Nur-Sultan (Kazahstan) pentru a intra în posesia medaliei de bronz, relatează MOLDPRES.

Pentru a o obține, ea urmează să învingă în două meciuri. Adversara Anastasiei Nichita în prima partidă va fi Lussete Antes Castillo din Ecuador. În cazul în care o va devansa, se va confrunta cu Odunaya Adekuoroye (Nigeria).

Luptătoarea moldoveană a devansat-o în faza inaugurală pe Sarita Sarita (India, 5-1). În al doilea meci a surclasat-o cu scorul 11-2 pe Grace Bullen (Norvegia), iar în cel de-al treilea i-a cedat finalistei Risako Kawai (Japonia, 0-5).

Anterior, coechipierele Emilia Cârâcu-Budeanu (50 kg), Iulia Leorda (53 kg), Svetlana Saenko (72 kg) au fost eliminate din concurs. Astăzi se va încadra în competiție Mariana Cherdivară-Eșanu (62 kg). În primul meci, ea se va întâlni cu reprezentanta gazdelor, Ayaulum Kassymova.

Astăzi va demara și turneul de lupte libere masculin. Republica Moldova va fi reprezentată de Anatol Buruian (57 kg), Mihai Eșanu (61 kg), Andrei Perpelița (65 kg), Mihail Sava (70 kg), Evgheni Nedealco (74 kg), Gheorghe Pascalov (79 kg), Petru Ianulov (86 kg), Gheorghii Rubaev (92 kg), Nicolae Ceban (97 kg) și Alexandru Romanov (125 kg). “Sperăm la o tragere la sorți favorabilă, care este foarte importantă în luptele libere. Ne-am pregătit bine la Staiki (Belarus) și acasă. Sigur că dorim mult să urcăm pe podiumul de premiere”, a declarat pentru agenție președintele Federației Moldovenești de Lupte Libere, Nicolae Ceban, premiant al Campionatelor Europene, participant la trei ediții ale Olimpiadelor.

Campionatul se va încheia pe 21 septembrie. Primii șase clasați obțin dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău