Anastasia Nichita - fata cu argint, de aur, a Republicii Moldova

  • 09 August 08:22
Anastasia Nichita - fata cu argint, de aur, a Republicii Moldova

Anastasia Nichita a reușit ieri, 8 august, la Jocurile Olimpice de la Paris, să înregistreze cea mai mare performanță la lupte libere din istoria Republicii Moldova.

Luptătoarea și-a asigurat medalia de argint și a acces în finală, urmând să lupte în această seară pentru medalia de aur împotriva sportivei din Japonia, Sakurai Tsugumi.

În semifinala de ieri, tânăra a învins-o pe chinezoaica Kexin Hong.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a sublinat că Republica Moldova a obținut, la această ediție, cele mai multe medalii de când participă la Jocurile Olimpice.

Sportiva a fost felicitată și de premierul Republicii Moldova, Dorin Recean.

Anastasia Nichita aduce R. Moldova în finala Jocurilor Olimpice de la Paris la categoria lupte libere. Felicitări, Anastasia, pentru performanța excelentă! O țară întreagă îți ține pumnii pentru finala de mâine! Hai, Moldova!”, a scris premierul pe Facebook.

Menționăm că Republica Moldova a obținut ultima medalie de argint la Jocurile Olimpice acum 24 de ani, la proba tir, de către Oleg Moldovan.

Recent, judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov au reușit să aducă acasă câte o medalie de bronz de la Jocurile Olimpice de la Paris. 

În acest an, Republica Moldova a participat la Paris cu 3 luptătoare. Mariana Drăguțan și Irina Rîngaci și-au încheiat evoluțiile, iar Anastasia Nichita o va întâlni în finala din această seară pe reprezentanta Japoniei, începând cu aproximativ ora 21:30.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Wed
22
Thu
20
Fri
22
Sat
23
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău