Anastasia Nichita a început în forță noul sezon internațional de lupte

  • 04 Februarie 2023 09:20
Anastasia Nichita a început în forță noul sezon internațional de lupte

Anastasia Nichita a început în forță noul sezon internațional de lupte. Campioana mondială en-titre s-a clasat pe primul loc la Zagreb Open, primul turneu internațional al anului din categoria Ranking Series.

Evoluând la categoria de greutate 59 kg, cea mai bună sportivă a anului trecut din Rep. Moldova, a încheiat aproape toate confruntările din capitala Croației înainte de expirarea timpului regulamentar.

Ea a fost declarată învingătoare prin superioritate tehnică (se acordă când diferența e de cel puțin 10 puncte) în luptele cu azera Alyona Kolesnik (11-0) și cu unguroaicele Viktoria Borsos și Nikolett Szabo (10-0, în ambele cazuri).

Doar japoneza Yui Sakano a reușit să opună rezistență sportivei noastre, dar a fost, totuși, nevoită la final să piardă cu scorul de 0-7.

În concursul feminin, luptătoarele din Rep. Moldova au mai reușit două clasări pe podium, prin Mariana Drăguțan (locul 2, cat. 55 kg) și Irina Rângaci (locul 3, cat. 68 kg). Sâmbătă, 4 februarie 2023 în concurs va intra și Iulia Leorda (cat. 53 kg).

La greco-romane, Alexandrin Guțu a încheiat pe locul 2 concursul categoriei 77 kg, fiind învins în finală de iranianul Mohammadali Abdolhamid Geraei.

Până a ajunge în ultimul act, luptătorul din Rep. Moldova a trecut de sportivi din Finlanda, Lituania, Iran și Croația. În același stil de lupte, Artiom Deleanu (55 kg) s-a clasat pe locul 5. Alți doi luptători, Vitalie Eriomenco (63 kg) și Valentin Petic (73 kg) vor evolua în concurs sâmbătă, 4 februarie, respectiv, duminică, 5 februarie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău